Ingrediente:
Pulpa din spate, boabe de piper, boabe de ienibahar, o foaie de dafin, o capatina de usturoi, 3 l
de vin alb.
Mod de preparare:
Pulpa se curata de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si curat si se spala cu apa
rece. Se sareaza si se pipareaza usor, se pune la fiert in apa calda in care s-au pus usturoiul,
dafinul, ienibaharul si piperul.
Se fierbe la foc mic pina cind apa, care a acoperit la inceput jambonul, a scazut cu doua degete
sub nivelul initial. Atunci se adauga vinul si se lasa sa fiarba doua ore.
Se raceste in vasul in care a fiert. Se scoate, se stringe bine, dindu-i forma pe care a avut-o
initial, se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca.
Pentru o pastrare indelungata, jambonul se tine o zi la fum.
Mos Craciun
Mos Craciun 2012
luni, 3 decembrie 2007
Jambon fiert in vin
la
01:13
Etichete: Bucate de craciun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cadouri de Mos Craciun
Reclama pe blogul lui Mos Craciun !!!
Orice firma sau persoana fizica interesata de amplasarea unui link sau banner pe blogul lui Mos Craciun, pot sa ne contacteze la e-mail: personalizarii@yahoo.com .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu