Photobucket

Mos Craciun

Mos Craciun 2012

luni, 3 decembrie 2007

Jambon fiert in vin

Ingrediente:


Pulpa din spate, boabe de piper, boabe de ienibahar, o foaie de dafin, o capatina de usturoi, 3 l

de vin alb.


Mod de preparare:


Pulpa se curata de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si curat si se spala cu apa

rece. Se sareaza si se pipareaza usor, se pune la fiert in apa calda in care s-au pus usturoiul,

dafinul, ienibaharul si piperul.

Se fierbe la foc mic pina cind apa, care a acoperit la inceput jambonul, a scazut cu doua degete

sub nivelul initial. Atunci se adauga vinul si se lasa sa fiarba doua ore.

Se raceste in vasul in care a fiert. Se scoate, se stringe bine, dindu-i forma pe care a avut-o

initial, se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca.

Pentru o pastrare indelungata, jambonul se tine o zi la fum.

Niciun comentariu:

Aplica la acest articol :

Add to Google Reader or HomepageI heart FeedBurnerI heart FeedBurnerI heart FeedBurnerI heart FeedBurner

Cadouri de Mos Craciun

Reclama pe blogul lui Mos Craciun !!!

Orice firma sau persoana fizica interesata de amplasarea unui link sau banner pe blogul lui Mos Craciun, pot sa ne contacteze la e-mail:  personalizarii@yahoo.com .